Thomas Nybom

Om Thomas: Jag är pappa till fyra barn, varav Shara är mitt näst äldsta barn. Med min thomas-sambo, katt och tonårsdotter bor jag i en villa en mil utanför Norrköping. Ett av mina största intressen är att resa och att följa det mesta i sportens värld. Jag tycker även om att reflektera över vardagen och försöker även att skriva ner mina filosofiska resonemang.

Hela mitt vuxna arbetsliv har jag arbetat med människor.Jag började arbeta inom Vård- och omsorg 1987. Jag minns så väl när jag som 19-åring klev in genom dörren till mitt första möte på elevhemmet för funktionsnedsatta barn. En liten grabb skuttade upp i min famn och vägrade släppa taget. Smått chockad konstaterade jag att jag var behövd på ett eller annat sätt. Intrycket skapade ett stort och genuint intresse till att fortsätta arbeta där. Jag var kvar där i 6 år.

1993 började jag arbeta med autism. Jag var med att starta upp Norrköpings första gruppbostad för personer med autism. Sedan dess har jag arbetat på olika servicebostäder, boendestöd och daglig verksamhet. Verksamheterna har en sak gemensamt, alla har inriktning NP – diagnoser.

Under åren har jag suttit med i olika fokusgrupper, varit och är kontaktperson, arbetat på FUB och även med handledning av personal inom NP. Jag har också startat upp en förening, NP Vision som är en anhörig och intresse förening för personer med NP- diagnos. En sak är säker Jag kommer alltid engagera mig för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och jag har den lilla pojken som vägrade släppa taget att tacka.