Läsarnas kommentarer

Läsarnas har sedan boken kommit ut gett massor av kommentarer. Här är ett urval av dem alla.

 

12 reaktion på “Läsarnas kommentarer

 1. Nu har jag gjort det igen! Läst en intressant bok alldeles för fort. Jag är lika sorgsen varje gång min vän ”boken” tar slut. Disken står kvar och hammocken är uppvärmd. TACK Thomas för flera timmars innehållsrikt läsande. Jag blir åter frustrerad över ”förståsigpåare” inom skolan och vård-omsorg. Tänk om alla barn med avvikande beteende hade föräldrar som orkat slåss du! Om tårar vore guld, skulle jag vara rik nu. Tårar av vanmakt och glädje med er. Tack!

 2. ”Tack Thomas för att du skrev er historia! Min dotter fick autismdiagnos när hon var sjutton och även om vi inte har velat ha ( men säkert behövt) samhällets hjälp mer så känner jag alltför väl igen mig i dina beskrivningar. Dina ord ska bli mina verktyg att jobba för att inte längre känna skuld vilket tar så mycket energi utan i stället kämpa med min dotter nu 21 för att hon ska kunna klara sig som vuxen i den tuffa värld där ute och få det stöd hon har rätt till.
  Lycka till med försäljningen av din bok. Vi som läst den kommer att se till att sprida vetskapen om att den finns. Hoppas också att den kommer att finnas på Autism. – och Aspergerförbundets bokbord vid olika sammankomster

 3. ”Hej Thomas ! Har nu sträckläst boken och mina känslor har varit likt en hiss. Skrattar när jag minns Fame factory tiden då vi åkte runt för att barnen skulle se sina idoler.Det var en av NN stora intressen. Kommer ihåg tiden då jag också arbetade för FUB . Känner igen förtvivlan när ens barn har svår ångest och maktlösheten. Tänker också att så olika det kan vara, BUP var vår familjs hjälp och de bästa och lugnaste åren har varit tiden på Frans Bloms. Men ett stort tack för att du skrivit denna bok och lycka till.”

 4. TACK för din bok… Har knappt gjort annat idag än att läsa den och har nu läst hela. Den väckte många tankar men också en stor tacksamhet. Den kommer förmodligen att hjälpa oss när vi om en dryg månad ska träffa skolan ihop med barnhabiliteringen för att få till det så bra som möjligt för vår son. Boken kommer att följa med på mötet och jag ska försöka ”sälja in” den på biblioteket här i stan och på kommunen för här finns ett antal stelbenta politiker…

 5. ”Tack för en fantastiskt bra bok……händer inte till vanligheten att jag inte kan släppa en bok tills den är slut. Så ett stort tack för jag fick läsa denna otroliga bok.”

 6. ”Tack för en fantastisk bok. Jag har lusläst den och tror att den är jätte viktigt idag. Tänk om personal som jobbar med elever i skolan kunde försöka sätta sig in i vad det innebär att vara förälder och syskon till ADHD barn. Hur otroligt stressfyllt det kan vara i en familj och förstå den sidan för att bemöta elever och föräldrar på ett professionellt sätt. Har läst och känner igen mig i såååå många av dina tankar och känslor…HERRE GUD vad det tar på energin att vara obekväm i alla möten, som jag tyvärr alltför ofta grät på och hela tiden. Ideligen stampade på ruta 1. Att få höra i flera år att man ska koncentrera sig i skola är som at säga till en döv att du måste lyssna! Oehört frustrerande! Känner igen misslyckandet med att inte hinna med uppgifter i skolan och bli tvungen att ta hem jobb som bara blev en bestraffning för honom. Dessa belöningssystem som jag är livrädd för eftersom det alltid resulterade att min son kände sig så dålig eftersom han hade svårt att klara uppgifterna för sin belöning= misslyckande. Du verkar ha haft talets gåva och ifrågasatte mycket närjag bara bryter ihop. Gruvar mig inför hösten med alla möten men känner mig oxå otroligt peppad efter att ha läst din bok. Mina känslor är inte fel. Jag ska bara orka lite till!”
  TACK

 7. Thomas och Shara! Jag läste ut boken i går kväll. Även om vår bakgrund skiljer sig en del åt känner jag så mycket igen känslan av vanmakt och sorg när omgivningen inte förstår. När man inte orkar mer är det så viktigt att det finns hjälp och stöd. Alla kan naturligtvis inte förstå och sätta sig in i er/våran situation men på vissa ställen i samhället SKA det finnas tillräckligt med kunskap för att man ska kunna förstå och stödja och bemöta på rätt sätt. Det har verkligen belysts både bra och dåliga exempel i boken. Er berättelse är viktig och jag är glad att det blev en bok så att fler kan ta del av det ni har att berätta. Tack!

 8. ”En känslosam resa som präglas av en pappas gränslösa kärlek till sitt barn och ett bevis på att far och dotter är lika envisa och med lika stor portion kämpaglöd. Tack för att du delade med dig av er historia”

 9. ”Nu vart ja klar med boken. Så jä… Bra skrivet. Ja har haft alla känslor man kan ha och även jag vart tårögd.”

 10. Bokpaus…helt uppslukad av boken.. väldigt mycket i boken är väldigt lik vår resa…. Jag har fällt tårar, mycket stämmer så väl med hur jag känt under alla dessa år. Jag kan inte lägga ifrån mej boken ikväll! Tack Tomas för att du skrev denna bok som kommer vara till behjälplighet för många! Adam min son frågade: -vad är det du läser mamma? En mycket bra bok sa jag som är väldigt lika vårt liv i många avseenden. -Den ska jag läsa mamma :) Jag visste det… Adam är en speciell pojke ;) Jag kommer att köpa ett antal till och ge bort till vänner. Tack Tomas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>